Аз живея · Uncategorized

За Финландия с обич

Вече живея от половин година в Тампере, Финландия. През цялото време имах възможности да пътувам и съм подготвила няколко пътеписа за тази мистериозна страна, позната в България особено много с доброто образование, което предлага, както и със стриктните закони против продажба на алкохол. За първото нямам наблюдения, второто е вярно – в супермаркетите се намира само до средно силна бира (4,7 процента) и тя може да се купи само до 21:00, всичко по-силно се купува в Алко, който е единственият затворен магазин в неделя. Затова пък супермаркетите са отворени в неделя и по празници, което е изключително усещане за свобода, след седем години в Германия, която е пущинак в неделя, а три почивни дни предизвикват масова паника и изкупуване на супермаркетите преди това.

Но за друго ми е думата. Иска ми се да разкажа повече за фантастичната и непозната Финландия, за старата столица Турку и за днешната столица Хелзинки, за Тампере, в което е страхотно да се живее и работи, за Лапландия, Рованиеми, дядо Коледа и хъскитата, за малко известни, диви места като Адското езеро (Helvetinjärvi) и Каяани, родно място на Калевала и Зимен Хребет, за интересните събития, които се случват през лятото. Може би и малко повече за местата, които можеш с лекота да посетиш, когато живееш във Финландия, като Стокхолм и Талин. Stay tuned!

2 коментара към “За Финландия с обич

    1. С удоволствие през есента! Пролетната лига приключи без да успея да ида на мач, само празненствата в Тампере видях :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.