Uncategorized

5 пакса!!!

2013 ще бъде страхотна година, в която смятам да се местя в ново жилище. По тази причина редовно говоря с приятели за местене, наеми, жилища и мебели. И едно нещо ми прави впечатление: тук всеки знае имената на Икея мебелите. Напълно разбираемо, де, това е най-изгодният мебелен магазин тук, качеството е горе-долу окей, а и създава чувство за принадлежност. Ето най-важните мебели, които всеки с желание да живее в Германия трябва да разпознава от раз:

Billy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Абсолютната класика, секцията Били. Важно: най-правилно е да си я купиш без допълнителните врати или витрини, защото те тежат повече от самата секция. Има реална опасност да сглобиш секцията и тя да ти се стовари на главата след като добавиш вратички. True story, bro!

Expedit

Също толкова известна като Били, експедит е малко по-стилна етажерка, използва се често за разделяне на голямо помещение на зони, защото няма гръб.

Рах

Пакс с две плъзгащи се врати е най-върховния гардероб на света, според мене. В един пакс има място за всииииичко и още нещо. Затова когато една колежка ми каза, че си е купа пет, бях изумена. Пет пакса, човек, това не е гардероб, това е склад за дрехи за малък мол.

Lack

Известна още като масичката за пет евро, това е есенцията на Икеа, масичката във почти всяко жилище, в което съм стъпвала. И всичките до една се клатят. Тъй де, икеа-качество не значи високо качество…

4 коментара към “5 пакса!!!

  1. Имаме две масички LACK, по 10 лева едната точно! Не се клатят изобщо, ползваме ги от една година, супер-стабилни! ;)

  2. Хм…. не вярвам един пакс да ми стигне :) Предполагам 3 общо за мен и Лиор, и пак ще ми трябва някаква ракла за одеалата и хавлиите. Изглежда голямо, но има твърде много закачалки :) Изобщо не мога да си представя къде бих сложила 20-30 сгънати тениски :)

    Иначе и тук Икеа има някакъв митичен ореол, хем се намира по средата на една поляна и може да се посещава само с личен автомобил.

  3. И ние имаме такава, черна.. освен, че е талашитена всичко друго си е супер. Особено за парите, които струваше.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.