Аз живея

От 18ти до 21ви декември

Периодът от 18ти до 21 декември ми е едно огромно шарено петно в паметта.

18ти беше последната ми нощ в Германия за тая година и след като стегнах багажа получих най-невероятна покана от М. да посетя флоутинг центъра, в който работи след работното време и да се насладя на изживяването. Идеята: влизаш чисто гол в една футуристична капсула пълна с 600 л вода и 300 л сол затваряш се и един час се носиш във водата. Помага за всичко. Мен накрая ме хвана съклет, но тя твърди че на 2-3ия път можеш да заспиш и после се чувстваш сякаш си спал 3 дена.
След като се почувствах 3 метра висока и лека като перце навестих един добър приятел и гледахме унгарския „Контрол“ – експериментален филм за контрольорите в метрото в Будапеща, по-точно за борбата на един от тях с демоните му, макар че всички са отбор образи. Саундтракът е индъстриъл, а филмът е безбожно смешен и сериозен едновременно.
На 19ти се събудих и се стресирах от снежната виелица навън, проверявахме в нета положението на летището и като цяло ситуацията беше 50:50 ще летя ли или ще нощувам на палатка. Забрах другарчето да ми помогне с куфара и в 4 бях на летище Франкфурт.
Още с чек-ина получихме (аз и М.) по един гутшайн за храна в рамките на 10 евро и ни казаха в 8 да минем пас-контрол. Убихме 1 час наблюдавайки полевия лагер на млади японци в средата на хале с, големи бяха сладури – всичките с коси боядисани в един оттенък на кафявото и с откачени дрехи и някой даже с пантофи. Моят гутшайн отиде в един магазин за сладолед, а този на М. – в Макдоналдс. В 10 часа бяхме в самолета, готови за излитане, едни от малкото с този късмет. Е, вътре ни очакваше „приятна новина“: 20 куфара са затлачени още в летището и няма как да дойдат и ще си ги получим до 2-3 дена. След едно изненадващо добро кацане естествено се оказа че нашите куфари ги няма, както и на още 40 човека, въпреки първоначалната информация. Шиката га най и айде към централна гара.
Там няма контакти за лаптопи (всъщност за каквато и да е обществена употреба няма) и охраната идва да ми досажда да съм спяла като нормален човек, тоест в седнало положение, че съм цапала. Ай си *&^$&*^%.
В 7 се метнах на автобуса за Бургас. В 2 си бях вкъщи. Вкъщи е прекрасно. Като на сън хапвам със семейството и всичко е топло, вкусно и нереално. Спя 6 часа, ставам, ям и пак спя.
Едва днес горе-долу влизам в ритъм и реалността придобива форма и ред. А във Франкфурт цари все същия хаос…

Един коментар към “От 18ти до 21ви декември

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.