Аз живея

За една от най-странните jobs

Абе не че съм работила кой знае колко неща, но снощната работа определено може да се закичи с няколко медала. За най-странна, най-досадна и най-ниско платена. И още ми хрумват, ама няма да я нареждам.

Идеята е, че сортирам(е) (защото сме към 50 човека) снимки от маратони, така че после участниците да могат да се намерят и да и ги купят. Срещу 9 евро на час, ако е нощна смяна. 7 за дневна. И тъй като съм закъсала се писах нощна и снощи отидох на работа към 11. Мислех че ще сме малко, но офисът беше пълен с нещастни хорица, които се мъчат със сортирането. Работим с някаква елементарна програмка, въвеждаме номерата на участниците и пола им. Който не винаги е лесен за разпознаване. Снощи се занимавахме с маратона в Барселона.

Като кандидатствах, работата звучеше супер. Снощи беше просто досада. Случих на бавен компютър и не ми се получаваше мн. Отделно не знам какви фотографи са снимали, ама половината снимки бяха с отвратско качество. Но работата си имаше хубави страни – можеш да слушаш музика, да ядеш, да пиеш, да се прозяваш шумно. Социални взаимоотношения нямахме, само черпих шоколад момичето до мен, защото беше на прага на нервна криза. По някое време чух сосна бг псувня от човека точно срещу мен. Заслушах се, говореше по телефона. Хитър начин да не заспиш, пък и кой те разбира, псувай си… Семпаите пък пускаха някаква музика, скайп звънеше, отваряха джамовете, обикаляха да напътстват – абе, всички средства прилагаха да не заспим.

Но към 2 ми писна. Аз съм Близнаци, не мога дълго да се занимавам с едно нещо. Семпаите също натояваха да и ходим и утре пак, ама няколко казаха, че влаковете им са едва от 4, затова ще стоят до последен дъх. Ем, КПД-то им определено беше повече от моето, така че приключих с тристната снимка и си тръгнах. Мъчно ми беше за момичето, което се тръшкаше и проклинаше до мен. Беше дошла преди мен, щеше да остане след. Абе на света има толкова затворници? Защо не обработват те снимките на косматите, кривокраки, ухилени бегачи? Пшшшш, тихо, нали аз си я избрах. Трая си.

Прибирането през нощен Франкфурт не залужава разказване, защото е спокойно в делничен ден. Миналият уикенд (май) се прибирах пак с нощните автобуси и имаше тонове пияни студенти, но тая нощ – абсолютен рахат. Възхищавам се на системата на транспорта. Кога и в Бг спирките ще имат имена, табели кога минава автобуса и къде спира и уредба, по която се съобщават спирките? Ползват се толкова стари немски автобуси, ама не се ползват с всичките им екстри. Помня как като четох у Ива историята за вратите и модерните автобуси (първа и втора част), се ядосах на селянията. Но снощи нямах намерение да се ядосвам на нищо, защото автобусите бяха точни, срещнах позната в единия и това ме озадачи/зарадва доста. Явно имам напредък в създаването на контакти, хъхъ.

Неска пак ще се работи. Само че нещо друго. За щастие =)

3 коментара към “За една от най-странните jobs

  1. За теб може и да е досадна работа, но за мен, като участник в маратон, е ценно, когато после ми изпратят снимки и ми предложат да си ги купя. Последния път фотографа ли беше кофти или сортировача не знам, но на предложените снимки бях някъде по периферията:)

  2. Това звучи интересно. Винаги съм се чудел, как точно се случват подобни процеси след дадено събитие.

  3. Аз работя нещо доооста подобно :) Само дето седиш и чакаш работата да изскочи и съответно в пет сутринта можеш да имаш 50 задачи, а в три – само 2. И на всеки две минути рефрешваш. Задължително. Без музика, без скайп, без говорене по телефон. Две години.
    Мноооого професии са също толкова… скучни. По-скоро еднообразни. Е, много хора и харесват рутината и обичат мисълта, че могат да се справят с всички поставени задачи.
    Иначе знам и още по-скучна работа. Веднъж трябваше да сортирам едни баркодчета и да ги броя на ръка :) На четвъртия ден бях напуснала :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.