Uncategorized

Вече съм тук =)

Юпиии, доживях да съм уайфи-помазана и да блогна седнала удобно в библиотеката. =)

И така, жива съм. И бонсаят е жив. И лаптопа. И скарата. И куфарът не се скъса. И гърбът не ме боли прекалено.

Но че снощи беше ад, няма и съмнение. Пътуването беше отврат, простотия се носеше из въздуха барабар с цигарите на шофьорите, въпреки че тъкмо запалиха и стюардът заяви по уредбата, че да се пуши в автобуса е забранено. Забранено за пътниците, естествено. На 40 км от Франкфурт една пуши в тоалетните и шофьорите се разпищяха като ущипани и искаха да я свалят, защото щяла да запали автобуса. Бла-бла, спряхме за фас-пауза на целия автобус. Бяха толкова смешни всички налапали по фас, смукащи щастливо. Общо взето не се ядосвах, защото пестях всички сили за мига, в който ще трябва да поема с куфар в ръка. Куфарът беше 50 килограма. Аз също. И в кашонче – бонсая. И раницата на гърба. С малко чужда помощ стигнах до спирката на U4. Но малко по-късно,когато се опитвах да сляза по ескалатора към U7 почувствах, че ще припадна.Оставих 3 влака д аминат, докато реших, че съм събрала сили. Но не беше така. Сили нямах. Едва пресякох едната улица, оставаха ми още една и 100 метра до общежитието. И въпреки това умирах, просто умирах. Към мен вървеше някакъв хърбел, дожаля ми, но го спрях. Връчих му куфара и с много молби го довлачихме до хаус-а ми. Момчето пое към съседния хаус и само след 15 минути открих, че тва е същото момче, което чат-пат мяркам като погледна през прозореца. Живее отсреща на 4 етаж и има смешна бяла завеска и си мисли,че никой не го вижда. Бялата завеска може и да скрива света отвън, но теб не те скрива. Уотевър. Жив и здрав да е и да не го боли рамото, щото в тая гадна киша, дето влачи куфара…не си е работа. Оставих бонсая и раницата горе и слязох с малкия куфар да пренеса част от големия. Върнах се и пак слязох и отворих на следващия хърбел, този път луд по тениска. „Искаш ли да ти кача куфара?“ „Слушай, на 5 етаж съм и е турбо-тежък.“ „Карай!“ И го взе като кашон с две ръце и го отнесе. Благодаря ти, незнайни съседе от долните етажи. Довлачих си куфара и врата на Мария Руденко се отвори и тя ме посрещна с усмивка. „Йеее, ти се върна!“ Само 5 минути по-късно потропах на вратата й, за да я питам как да си кънектна лаптопа с интенета, защото нещо с моите кабели нищо не ставаше. „Ох, виж при мен как е…май е някакъв друг кабел. Ами, честно казано, не разбирам много, питай Гари, той си е тука.“ Тя усети, че нещо се свеня да потрoпам на китаеца и ми каза „Медхен, тука сме едно семейство, никога не се страхувай да попиташ или да помолиш за помощ.“ И наистина, Гари дойде, погледна, донесе и ми показа къв кабел ми трябва и ми каза, че ще ми струва къде 2 евро. Мхм, честито. Нема интернет днеска и тва е. Карай де, нали съм жива и здрава. И пренесена. Стоплих си малко питки от баба, хапнах, изкъпах се, подредих малко свинщината с цел на другия ден да довърша, нали е ден за релакс, какъв релакс ще е, ако не подреждам. И си пуснах „Невероятната съдба на Амели Пулен“ и се на мазах с фелоран и спах като къпана, до 8 сутринта, когато Клаудия ми пусна нещо на Жан Мишел Жар за събуждане. Отговорих с Клинт Мансел. Такива ми ти работи….

5 коментара към “Вече съм тук =)

 1. Е поне вече имаш нет, подредила си се и си релаксирала, след като ти е минало през главата е добре да помислиш през колко перипети мина за да ти е гот сега ;) аз изпитвам това всеки 6 месеца така че … разбирам те :)

 2. Дейзи, а мога ли ни в клин, ни в ръкав да те питам дали там, където си, има хубави фотоапарати? Опитваме се да измислим подарък за един приятел и се сетихме за теб…

  1. Магазиииииииииин, денонощен магазин,
   пролет, лято, есен, зима –
   в магазина всичко има

   ;)

   В смисъл навсякъде по света има яки фотоапарати, номерът е да имаш пари да си ги вземеш (както и книгите с упътвания как да ги ползваш, които тук се продават отделно и струват майка си и баща си…).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.