Аз виждам · Аз живея · Аз снимам

Разни ежедневни

Вчера Германия пак подложи нервната ми система на изпитание: на една метростанция една луда бабичка се разкрещя право в мен, вперила празен поглед в шала ми. Така се стреснах, че изкрещях в отговор. Оная не се стресна ни най-малко, а продължи по пътя си, борейки се с демоните си.

Лудите тук са свободни. Никoй копче не им казва. Най-фрапиращ е един пред входа на университетска библиотека. Скроил си е къщичка от кашони и си живее там. Само дето вече е декември и нощем си е бая студено. Но социалните служби не дават нишан, че ще го приберат някъде за Коледа…

–-

Тя е богата и в момента се мести от Bockenheim във Westend. което си е от един богаташки квартал в друг. Пръска луди пари за пренасянето, а аз опаковам чиниите. На следващия ден ям мандарини на стълбата в бившата всекидневна (където довчера олтарът беше 40-инчовия телевизор) и размишлявам за безсмислието на богатството.

–-

Преди една седмица гледах “Дзифт“ за пореден път, този път у Мия. Много ме радва този филм. =)

–-
Купих си Adventskalender. Отброявам дните до победното мятане в автобуса и прибирането вкъщи. =)

–-
Снощи за пръв път говорих близо час със момичето, с което делим хладилник в общежитието. Готвихме заедно, говорихме си. Тя е от Иран, но е отраснала в Германия.  Разказа ми интересни неща за родината си. После дойде арабинът, които ми пренесе куфара, и разговорите минаха на английски. Очаквахме с нетърпение Гари да дойде да готви, но китаецът има изпит скоро и явно няма да готви по 3-4 часа. И да, на етажа ми има и палестинец, които се казва Азис.

Интересно е как в един момент цялата тая интернационалност спира да ми прави впечатление и започвам да приемам всичко за даденост.

–-
И за финал: снимки от ходенето в зоологическата градина:

Advertisements

One thought on “Разни ежедневни

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s