Аз живея

Не вярвай в чудеса, разчитай на тях!

Снощи ми съобщиха, че този уикенд трябва да се пренеса телом и духом във Франкфурт. Отне ми една нощ да го приема, осъзная, да усетя всичката тъга по раздялата с най-скъпите ми хора и да усетя всичката радост от всичко невероятно и прекрасно, което ме очаква.

А днес се сдобих с последния билет за полета.О тидохме на летището, оказа се, че човекът, с когото сме говорили, е заминал. Чудехме се какво да сторим и отидохме в офиса на airvia. Служителят се държа много човешки и сякаш на шега, след като ни обясни, че надали ще има останал билет, провери нещо в системата и взе да ми надписва билета. От фамилията ми се сети за свой познат, оказа се обаче, че той е от другия род, абе обичайни български разговори. Попита ме „Ще учиш ли там?“ и аз казвам „Да, японистика“, при което той ме погледна малко особено и цялото неуважение от това, че си купувам билет в компанията на родителите си, изчезна. Каза нещо като „Евалата на хора, които заминават наистина да учат“ и добави, че щом заминавам за първи път трябва да мога да взема повече багаж и отбеляза на позволен багаж – до 50 кг. С което реши най-големия ми проблем – как да се справя с 26те кила, 8 от които са само тежестта на куфарите (честно, даже мислех да пътувам с автобус, за да взема повече). Изобщо…in the end it’s all nice.

И все пак не е ол найс, защото ми предстои да се разделям и прощавам с малкото ми скъпи същества. Иска ми се да не се държа хиперемоционално, да не се сополивя, ама накрая знам, че ще го сторя.

А само след 3 дни ще крача по немска земя и ще се намирам в абсолютно непозната обстановка. Имам съвсем малка идея какво трябва да сторя като пристигна, но ще разчитам отново на някакви чудеса. Малка техническа забележка: не разполагам със собствен компютър, така че не отговарям за редовността на блогването.

Стискайте ми палци да съм здрава и да попадам на точното място в точното време, при точните хора. =)

10 коментара към “Не вярвай в чудеса, разчитай на тях!

 1. Успех, миличка!
  Ще чакам новини от теб! Сигурна съм – добри! :)

 2. Миличка,
  Случвало се е да поглеждам отвреме навреме тук.
  От сърце ти пожелавам да намериш твоето място, твоето време и твоите хора! Много отворени врати пред теб!
  Бъди сигурна обаче, че тук ще те чакат винаги с много обич твоите родители, тук ще бъде най-топлото място на земята! Поздрави ги. Ние можем да дадем на децата си само две неща – корени и криле!
  Успех!

 3. Успех, от все сърце и ще продължавам с интерес да следя новия ти живот в Германия. Сигурна съм, че ще се справиш подобаващо.

 4. Честито! И ти желая не само успех. Никога не ставай като немците статична. Бъди визионер!
  Ако ти трябват чудеса – обади се. Умно дете си – ще се сетиш къде.

 5. Стискам ти и аз палци. Ще се справиш. Най – малкото скоро няма да имаш от онези незабележими, сиви и изпълнени с НИЩО необикновено, дни. Толкова много неща ще ти се случат, че… :)
  Хайде, успех!

 6. Успех и от мен. Разбии ги. Ние оставаме тук (в двора на ‘руската’, до паметника), за да те посрещаме през ваканциите :)

 7. Слънчице, успех! Желая ти всичко да е наред, а по видяното тук съм убедена, че ще се справиш с всичко! Дерзай!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.