Аз живея

Есенен дъжд

Вчера преглеждах публикациите от миналата година по това време. Попаднах на тази за раздялата ми с лятото: „Тук започва есента“

И тази година се сбогувах с морето, преди 2 дена. Помня метеороложката по телевизора как каза нещо като „Днес е последния летен ден“ и това ме жегна някак. Не че обичам лятото, ама свърши ли – трябва да се махам вече. А така не ми се тръгва. Да, Франкфурт е жесток, но не може ли да почака няколко дни…

В крайна сметка се сбогувах с морето с едно последно къпане. На следващия ден беше клинч. А днес се събуждам и вали, вали, вали, вали и няма да спре 3 дена. Затананиках „Дъждът вали от вечерта“ на Недялко Йорданов и си я пуснах. Обзела ме е тъпа меланхолия.  От дъжда е.

Впрочем от юни месец пък попаднах на тази публикация – писмото до Дядо Коледа

Стана ми адски готино, че всичко, което съм си пожелала, се е случило. И сега е време за нов списък с желания, който след 1 година да е загубил актуалност всякаква:

Скъпи дядо Коледа,

поздрави от есенен Бургас. Има ли някакъв чалъм да разкараш тоя дъжд? Остават ми 10 дена в родината, моля те, не искам да са дъждовни и депресиращи, стигат ми всичката тъга и притеснения. =)

И така, тази есен мрънкам за полет и да успея да се вместя в 26те килограма багаж. Искам силни рамене, за да си мъкна куфарите безпроблемно. Искам в рамките на един ден да свърша всички бюрократични задачи на немска почва. Искам да си получа гьоте-картата бързо. Искам 1 седмица след пристигането ми да намеря свястна квартира и свестни съквартиранти. Искам готини колеги. Искам съботно-неделна работа. Искам от сега нататък всеки ден да е незабравим, пълен с хубави изненади.

Само толкоз този път. Ще ти пратя картичка от Франкфурт, обещавам. =)

Маги

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.