Uncategorized

Шестте

Яна ме побутна да си кажа шестте „най“ и ги кръсти много добре „без тях мога, но не искам“. Та и аз нали съм ексхибиционист по душа, почвам.

Първо. Фотография, апарати, снимки, фотографи.
В момента се уча да живея без фотоапарат и е малко кофти. В смисъл, един месец бях в творческа депресия и не наприх и една снимка, а сега като ми го взеха, ме връхлитат разни яки идеи, не остава време да ги опиша набързо… Отделно, когато съм навън винаги заглеждам хора с фотоапарати и търся с поглед моя мечтан канон, понякога го виждам и си мечтая да висне на моя врат…

Второ. To-do-lists
Помня добре, но обичам да пиша какво имам да свърша и да слагам квадратчета отпред. Кефи ме после да слагам кръстчета. В главата ми е нещо подобно, непрекъснато отмятам дейности. Мъча се да сложа в ред всичко. Определено имам напредък.

Трето. Япония и всичко свързано с нея.
Дали ще е тениска с йероглиф, чанта с аниме-герой, документалка по ТВ Европа или просто спомената в тъп люкентекст, винаги се радвам, когато Япония ми намигне от някъде.

Четвърто. Когато everything is connected.
Мисля, че това беше лайтмотив в една книга на Харуки Мураками, ама аз не я дочетох (ще го сторя, обещавам, след като свърша книгата за гейшите, „Бялата крепост“ на Орхан Памук, „Сидхарта“ на Хесе и „Емоционална интелигентност“…) Та „everything is connected“ е онова чувство, когато чета как някой е блогнал за среща с просяк и аз също срещна, когато си мечтая за Франкфурт, а действието във филма се развива там или първата статия, която зачета във вестника, става дума за Франкфурт. Няма такъв град, който да се е появявал тъй често в люкентекстове и лезеферщеени, докато се готвех за кандидатстване. Та, светът е малък, everything is connected и нищо не ме учудва, просто ме радва, когато се случи.

Пето. Смс-и, писма, телефонни разговори.
Дали ще ми се обадят да ми предложат безплатен педикюр от салона, който посетих за бала, дали А. ще ми пее Meat Loaf, дали Туня ще ми прати смс с молба да й припомня колко е умна, дали ще получа инфаркт, като си отворя пощата – обичам всички тия завоалирани начини за комуникация и толкоз. Ето примерно от снощи: „Маги, усещаш ли колко пъти ще празнуваме това лято?“ „Усещам. А ако ни привършат поводите за пиене, все ще пием за международното положение….“

Шесто. Пейка, Каменица и чипс със средиземноморски подправки.
Бахти претенциозното наименование. Но много се радвам на тази комбинация. Каменица ме спечелиха с кампанията за спасяването на мъжа, заради яките надписи по кенчетата, видеото го видях месеци след това и не ме грабна, но тъй или иначе кефи ме бирата. А чипсът е някакъв уникат и върви невероятно с нея. Малко съм бясна на магазина под нас, че зареждат две опаковки на седмица…. =(

Седмо. Музика.
Да ви обяснявам ли влиянието на Е Номине и „Mitternacht“ в полунощ, на Отис Тейлър, когато бягам в училищния двор, на Дюран Дюран във автобуса на връщане, на Джейсън, когато заминавам? Няма смисъл. Без музика няма да живея, а ще съществувам. Музиката е енергия, песните са книги, в които записвам спомените си и когато открия музика от едно време, мога да си спомня чудно хубави неща. Например тия дни открих Travis и „Love will come through“, а това е музиката ми от 7ми клас. Какви спомени имам по тая песен….

Станаха повечко, но все тая. Малцината, които не са участвали в играта, а имат мерак, да се чувстват поканени. ^^

4 коментара към “Шестте

  1. Тия дни умувам точно по темата на номер Четири.
    Мадм! Everything is connected! :)

  2. `псолютно подкрепям теорията everything is connected и дори ти предлагам да направим по един list с нещо, което е стояло в центъра на събитията без да знаем, и къде се е появявало, хаха.
    бирата (окей, може би карлсберг или нещо такова вместо каменица, но все пак) и чипса (някъде на хладно – айде да не е пейка точно това лято, хаха) са задължителни по време на обсъждането после. :)

  3. Аз пък бях на твоята възраст, когато прочетх „Сидхарта“ и твърдо реших, че не е за мен. Инетресно нещ, хубаво написано, но не ме грабна, както „Степния вълк“. И все пак Хесе ми харесва. И той като мен се лута през различине теории, периоди, настроения. И може да описва една празна стая поне страница :)

  4. Eее, ще се намираме по пейките с камениците :Р и честно, възхищавам ти се за тo-do-lists, аз съм толкова удивително неподредена, че ако ми падне такова нещо ще се видя в чудо ;]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.