Аз живея

Der erste Arbeitstag

„Здравейте. К. провежда кратко проучване. Колко често посещавате хипермаркета? От коя част на града сте, бихте ли ми показали на картата? Получавате ли редовнорекламни материали на К.? А колко е приблизителната ви сметка днес? Благодаря ви, желая ви приятен ден!“

Този диалог го проведох днес 110 пъти. Сто и десет. -_- От днес до неделя работя като интервюирач в една известна верига хипермаркети, не е зор да се сетите коя, ама викам да не я споменавам, че ни засипват с някакви тайни кодове и глупости. ЦРУ ряпа да ядат.

Кандидатствах по интернет-обява в джобс.бг и ме взеха, изискваха немски и английски за провеждане на интервюта. Впрочем немски и английски ни трябват, за да се разбираме с Фредерике, супервайзърката, иначе за 6 часа интервюиране днес срещнах само един англичанин. И генералния директор на К., хаха.

Беше фън. Тъкмо ми беше втръснало да говоря тия идиотщини и видях група немци. Засилих се, представих се и тамън да задам първия въпрос, единия ме спря: „Хм, този не бива да го интервюираш, това е генералния директор на К. за България“ Аз пламнах като Цеко, когато преписва и почнах да се извинявам. Хер Ни-нам-си-кой обаче се обърна към мен, да споделя впечатления от интервютата и ми зададе сума въпроси относно районите на града и клиентите. Аз с такъв кеф му отговарях на съвършен немски, че накрая чак той ме похвали. Отдавна не бях изпитвала такова задоволство от себе си.

За 6 часа работа днес имам доста забавни мигове. Например как с влизането си в К. и представянето си на бюро Информация („Здравейте, за маркетинговото проучване съм, къде ни събират?“) ме пратиха в кабинета на управителя и ми казаха кода на секретната врата ей така, без да им дреме. Или пък наблюдението, че всички дядовци между 9 и 11 са със зачервени очи и винаги, винаги имат със себе си бутилка бира. Или онази баба, която реши, че щом съм с червена блуза, значи съм бюро за оплакване и почна да ми вряка, че го нямало тиганът от брошурата („Аз за този тиган съм дошла, пък те не ми го дават, пътувал бил, кода не знаели, ужасни сте, повече няма да стъпя тук.“ „Госпожо, обърнете се към бюро Информация, ето нататък, до изхода.“) Бабето след половин час победоносно мина покрай колежката стиснала здраво драгоценния тиган, но пак не благоволи да отговаря на въпроси. И един мускулест тъпанар не щеше да ми каже от кой район е, но упорито искаше да ми даде ЕГН-то си. Или „Ако кажа, че съм от Айтос, ще спечеля ли нещо?“. И още и още…

Абе, наших се на забавна работа, ако накрая платят и обещаните пари ще е супер. Дотогава запомнете, че усмихнатите и изсилено любезни момичета, които ви посрещат след касата със „Може ли да ви зададем няколко въпроса?“ не са агенти на ДАНС, а изнурени същества, станали в 6, за да задават четири идиотски въпроса на всеки срещнат.

6 коментара към “Der erste Arbeitstag

 1. хаха, много забавно. жалко че няма шанс да пазарувам от К., живея твърде далече, иначе бих се позабавлявал с въпросите.

 2. Аз пък живея близо, но в грешния град. Има ли шанс да те метнат насам на някоя командировка? Хем може пак да срещнеш големия шеф :)

 3. Охо, идвам на интервю, тамън ще се запознаем на живо :P съвсем близо до К. съм ;) успех!

 4. @Комита, какво забавно можеш да измислиш с тия въпроси?

  @Светле, никъв шанс, но скоро ще се командировам в София за 1 ден май, ни нам….

  @Крис, примоцията с интервютата (както днес представих нещата пред едни „примоционални“ баби) важи до неделя. Аз съм от 8 до към 3. По картите на града шъ ни познаете =)

 5. Чакам и се надявам… надявам се и чакам… чакам се и те надявам…
  Айде, цвете немско, ела ми на територията :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.