Аз живея

Unbemannt

unbemannt

Коренът на думата „unbemannt“ е „Mann“ (мъж, човек), мисля, че бих я превела като „обезмъжен“, звучи смешно, но от 3 дена насам и в следващите 6 седмици ще съм това състояние. Обезмъжена.

Всъщност животът без мъжко рамо, на което да мрънкаш, и човек, с когото да си пиеш бирата къде ли не, не е чак толкова непоносим, колкото ми изглеждаше, че ще е. Започнах да чета „Изкуството да бъдеш Бог“ и още първите изречения ме грабнаха (цитирам по памет): „Животът е труден. Проблемите на много хора произхождат от това, че те не могат да възприемат този факт.“ Аз пък го възприемам.

Прочетох „Гай джин“ и „Крадлата“ на Нгуен Хонг, първата ставаше, като бледо подобие на „Шогун“, но беше боза в голямата си част, „Крадлата“ пък се чете за 3 часа и ужасно пропита с мизерия и мъка. Ако някой някъде си мисли, че животът му е мизерен и лайнян, да вземе да я прочете. Ако и след това е убеден в безнадеждността си – да си тегли куршума.

Имам тонове Hooverphonic на плеъра, да, те имат и други постижения освен „Mad about you“. Реших да се замонаша за няколко дни – утре отивам на село и мога да остана най-късно до 18ти. От 19ти нататък програмата е плътно заета – обучение, диплома, работа, изпращане на документите за Г-я, ходене до София. Тайната ми надежда е, че на 30ти срещи 1ви ще съм във Велико Търново, но е твърде рано дори да се надявам. Нямам търпение да дойде август месец, честно.

Един коментар към “Unbemannt

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.