Аз живея

На 19

И така от вчера съм на 19 години. Рожденният ми ден се получи приятно тематичен, с японски привкус, беше приятно, въпреки градушката. В стаята ми се игра „Не се сърди, човече“ и един чифт чорапи изчезнаха (бяха открити след полунощ чак).

Днес си получих новата лична карта, след като бях набедена от жената в РПУ-то, че ще й открадна химикалката (Идва време да се подпиша за приемане и никъде наоколо няма химикалка. „Уф, пак ги откраднаха“ – мърмори жената и държи химикалка. „Дайте ми вашата да се подпиша“ – предлагам. „Да, бе, ще ти я дам, нали ще я откраднеш!“  xDDD.)

Та документчето за самоличност важи до 2019 г. Гледам си снимката – с къса коса, както винаги несиметрично лице, очи, не знам защо изглежди сини, поглед, който в зависимост от настроението, може да бъде тълкуван като отегчен, сериозен, компетентен или просто празен, и си мисля, че ще е хубаво, ако до 2019 някак си се запазя в този си външнен вид. Не знам, тази година ми се струва адски далече. Ще съм на 29. Леле! Май ще трябва да имам семейство и деца (мама ме е родила на 26…), работа, дом… Ух, ужасната мислеща бръчка се появява между веждите ми… очакват ме само сложни неща…

Искам: на 29 да имам достатъчно много пари, за да живея без лишения, и достатъчно малко, за да не се притеснявам за тях, да имам до себе си някой, който ме разбира и търпи и подкрепя, да съм била в Япония поне веднъж и да съм пътувала със самолет поне 9 пъти, да съм малко по-висока и малко повече килограми, гърбът да не ме боли много и да живея в дом, който съм пообзавела с някои мои хрумки… (Тук е мястото, Хез да каже „Внимавай какво си пожелаваш“. Внимавам!)

8 коментара към “На 19

 1. Ххахах :)) До 29 ще смениш идеите си за визия поне десет пъти, включително прически, гримове и т.н. :)
  Хубаво си пожелаваш, дано се сбъднат тези неща! :) Успех!

 2. Идеите едно на ръка.
  Защо пък „май трябва да съм с деца“?
  Все пак, в момента животът се удължава, жените са с по-големи фертилни възможности, каква е идеята на тъкмо откопчил се от грижите и работата, да подхващаш нови такива, които ще продължат поне 20 години?

  Не бързай. :)

 3. Аз ти пожелавам само едно – да не преставаш да се променяш! :)

  Честит рожден ден!

 4. Хубав блог. Малко наши набори, днес знаят какво е блог, пък и имат каквото и да е желание да пишат. Поздравления и честит рожден ден на патерица :-)

 5. Честит рожден ден!
  Аз съм на 21 и още не ми се е случило някое от пожеланията ти (макар че самолетът и Япония бих ги пропуснала за сметка на наземно пътуване към Париж и Рим). Другите ти пожелания май се отнасят и за мен. Нямам нищо против на 29 вече да имам деца – стига да имам до себе си мъж, когото да обичам истински и да ме обича истински и да имаме как да се издържаме – нещо, което в днешно време е доста несигурно. Но след толкова години белким сме си оправили икономиката.
  Този коментар стана твърде сериозен, всъщност исках да ти пожелая честит рожден ден и много, много щастие.

 6. Благодаря ви, много сте мили!

  @Енея, не съм феминистка и смятам, че призванието на жената е да се грижи за семейство. За момента 29 ми се вижда добро време за начало. Изпитвам нужда да създам семейство, което да е по-съвършенно от това, в което отраснах.

  @Селен, много точно синтезира желанията ми към Мъжа! Не бих могла да го кажа по-добре. =)

  @Светле, размазах се от кеф като отворих линка! Чул те е Господ!

 7. Честит рожден ден и от мен :)))

  Дано идеите/мечти се сбъднат, когато трябва ги променяй, когато искаш добавяй нови :))) Важното е да се чувстваш хепи, другото само се нарежда :)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.