Аз виждам

Money for nothing

Наскоро (деня след втората матура) карах колело в Морската и бях неприятно изненадана от заграждането на една симпатична полянка, близо до Флората. Предположих, че някой си я е купил и ще прави я капанче, я клуб. Фантазията ми се развинти даже – може да стане спортно игрище, и без тва ритат топка хлапетиите там…

Но с оптимизма ми – до вчера. Тогава минах и се втрещих от огромните 40-метрови стълбове със светещи в червено топчета горе. Язък за хубавата полянка – въпреки че стълбовете са в единия й край, тя е прорязана от кофти направена алея.

Какво по дяволите е това?

Бургаските сайтове информират, копирайки информация от сайта на Министерството на държавната администрация:

На 31 май 2009 г. (неделя) от 16:30 часа в Морската градина в Бургас (изложба „Флора Бургас”) ще се проведе тържествена церемония по издигането на националния и европейския флаг. Това са най-високите пилони на Балканския полуостров и в Черноморския басейн (42.9 метра) и най-големите знамена (9 х 15 метра).
На събитието ще участва министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, областни управители, кметове на общини и кметства и др. За церемонията е ангажиран Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България.

Бургас е четвъртият обект, където по инициатива на Министерството на държавната администрация и административната реформа се издигат величествените знамена. Първият граничен пункт беше Капитан Андреево, където знамената бяха тържествено издигнати по повод 3 март – Деня на освобождението на България. Пилони със същите внушителни размери са изградени също и на граничните пунктове Лесово и Калотина. В поръчката на нови пилони са включени и ГКПП Гюешево и Кулата, където също се поставят 42-метрови пилони със знамена 9 х 15 метра. На ГКПП Златарево се поставят 32-метрови пилони със знамена 6 х 10 метра, а на ГКПП Дуран Кулак пилоните са 22-метрови със знамена 4.5 х 7.5 метра.

Знаете ли… тази част на Морската е на поне 2 километра от КПП-то на пристанището. Магистрала през нея не минава, тоест тия два пилона няма да посрещат никого, освен отиващите към капанчетата…  Защо е тогава тая глупост? Защо трябваше да съсипват мястото на децата?

Немея пред абсурдите.

2 коментара към “Money for nothing

  1. за първи път не съм съгласна с позицията ти. знамената са страхотни и се вписват в цялостния изглед на морската. а това, че трябва да има и по кпп-тата, е друг въпрос.
    ай ся да одим да пийм. :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.