Аз мисля

Защо не обичам лятото…

Времето се сгорещи и все пак лятото дойде. С него и онези 9 неща, които ме дразнят много:

9. Тенът.

Не съм расистка и нямам нищо против тъмнокожите хора. Против съм изкуствено-почернелите „хора“, в частност празноглави жени. Обичам светлата кожа, дори собствената си, затова и трудно се навивам да се пържа под слънчевите лъчи…

8. Плажът.

„Ах, морето“ – ох, морето. Зона забранена от 9:30 до 18:30, а и след това: не мога да търпя тълпите хора, разпльокали се на хавлиите. Драйфа ми се от вида на 100-килограмови жени, намазани с плажно масло, които образуват мазно петно като влязат в морето. Алтернативата: на плаж в 6:30 – 7. Но няма на света човек, който да е навит да стане по това време. Затова и миналата година бях на плаж точно 2 пъти.

7. Разголеността.

Излизаш навън и какво виждаш навсякъде: фърчащи цици и изкочили задници. Всичко, що имаш, трябва да бъде изложено на показ. Айде, Холан… Даже на мъжете им писва накрая….

6. Изкуствените плодове.

Ягоди – червени, уханни, огромни – и с вкус на пластмаса. Отврат.

5. Горещина.

Слънчев удар, сърцебиене, прималяване, повръщане, изгаряне – нека да е лятооо, само да е лято….

4. Пот (следствие от 4.)

Мразим смърдящи хора, особено в автобусите (и влаковете)…

3. Комари

Отвратителни, жужащи гадинки, които като открият, че си изкупил всичко на „Аотан“ и се омазал где-ли-не, решават да проявят изобретателност и опитват да те хапят в ушите, по петите, в ноздрите, и ако имаше начин – по очните ябълки.

2. Хората

Те са навсякъде – няма пейка, камък, ограда, където да не са накацали тези двукраки крокодили. Явно съм голям мизантроп, а?

1. Сладолед

Ако пишех закони, щях да създам един, който позволява яденето/близането/смученето/лигавенето на сладолед само и единствено вкъщи. Вкъщи. Не на улицата, в магазина, в парка и където и да е в краката ми.  Съжалявам, не откривам нищо съблазнително в яденето на сладолед, ако на вас толкова ви харесва – намерете си стая, бе…

Да, май само аз не обичам лятото в града. Затова тайно си мечтая за деня, когато ще си изпратя всички документи, ще си стегна багажа и ще забегна off-line на село. Само аз, фотоапарата и мп3-плеъра – ще ям истински ягоди, ще се катеря по дърветата и наоколо няма да има никакви хора, освен неизбежното число пенсионери, които обаче не те виждат и чуват. Ще ям истински череши и ягоди и ще си въстановя вътрешната уа много бързо…

13 коментара към “Защо не обичам лятото…

 1. Притеснителен списък, наистина.

  1. Тен имат само жените и то изкуствен, естествен тен няма? Нали лятото отиват на море, за да си починат от цяла зима бач и да ги види слънчице. Ок ли е мъжете с изкуствен тон, защото от тях не се оплакваш, та се зачудих.

  2. Т.е. на теб ти пречат неестетичните жени? Не всяка жена е задължително 50 килограма и е доста обидно да се оплакваш отново само от жените. Нима няма дебели мъже? Къде сда се дянат тези хора през почивните месеци? Не мислиш ли, че им е достатъчно целогодишното рпезрение, с което се отнася обществото ни към всеки (особено жените), които не влизат с абсурдните рамки за красота, които имаме? И изобщо, какво като някой е дебел, ти като станеш на 40 и си по цял ден на работа, обездвижена от часовете на бюро, хранейки се с боклуците, които продават навсякъде няма да си по-различна визуално? И с какво наличието или липса на няколко килограма осигурява или отнема правото да се наслади на почивка, слънце, море и плаж?

  Мен повече ме притесняват застроените пространства, боклукът, който мърльовците оставят след себе си по пясъка, не килограмите им.

  3. Точно така… на море, само с бурка. Не е като да са отишли там, на море, да се измъкнат от стягащите дрехи и да позволят на тялото си да го види вятър, слънце и вода.

  4, изкуствените плодове са голям проблем, особено сандвич ягодите, признавам. :)

  5. За съжаление, потта е начин тялото да се справи с токсините и да се саморегулира, мразиш, немразиш, факт. Не мисля, че можеш да държиш сметка на някого, затова, че е реално човешко същество. И мен ме дразни и затова ходя пеш. :) Или с колелото.

  6. Комарите няма какво да коментирам, факт е, че си права. :)

  7. Хората логично си почиват лятно време. :) Няма къде да се дянат, приеми го философски, подпомагат икономиката на любимия ти град.

  8. Сладоледите се ядат защото разхлаждат и са сладки. :) Докато не измсилят някаква алтернатива естетическият ти взор ще бъде нараняван от хора загризали сладоледи, съжалявам.

  Напиши положителните страни на лятото, моля те. :) Че това беше един твърде депресиран текст, наистина. :)

 2. Интересно мнение за лятото..
  Аз съм съгласна с някои от изброените точки..
  Аз също не обичам прекалената жега, тълпи от хора, пълни мръсни плажове с невъзпитани деца и хора тичащи по хавлията ти, некачествена храна (въпреки, че напоследак е целогодишно некачествена), праха по улиците, ОБАЧЕ големия + през лятото и задръстванията стават по-малко, щото всеки се е изнесъл нанякъде :-)
  НО мисля,че дебелите, неподдържани мъже също са много грозна гледка. Дразня се защо на тях никой не им прави проблем, забележки или подсмивания и подиравки, както това се прави към жените? ЗАЩО? Още повече, че по голямата част жените да са „големи“ е след раждане! Все пак не е лесно и даже е обидно такова отношение.
  Всичко останало е въпрос на възпитание и лична хигиена. Сладолед се яде и нормално, за миризма на пот има козметика поне да се неутрализира до някаква степен, за тълпите хора има по-спокоини места.. и т.н.
  Не съм съгласна, че да отидеш на солариум за малко тен трябва да си празноглавец!! Все пак това е личен избор на всеки да ходи както му харесва.
  И пак според мен опират нещата до възпитание и хигиена, защото от всичко по много дори и хубаво не е хубаво :-)

 3. Хм, звучи ми познато…
  Да се пробвам да позная?
  Живееш в голям крайморски град.

  Жега + 80% влажност + тълпи досадни курортисти са в състояние да те направят мизантроп.
  Основната причина да посещавам родния си град предимно през зимата :)

 4. Аз лично предпочитам циците и задниците по плажа, отколкото предпочитаните от теб пенсионери на село.
  Мога по почти всички точки да изпиша доста, но има ли смисъл… След като не ти харесват тези неща, едва ли някой, камо ли един постинг в блога може да промени това.
  Всеки с мнението си …

  Весела почивка ти пожелавам където решиш че ти е приятно :)

 5. О, боже мислех си, че съм единствената ненормална приемаща с прискърбие настъпването на лятото:).

 6. Oooooh! Obsessive Compulsive Disorder, здравей :Д

  Иначе съм съгласен с 90% от списъка ти.

 7. А стига бе,лятото е перфектният сезон:
  1.София опустява,пришълците се завръщат по родните места,софиянци налазват водоемите наблизо и далеч.
  2.Остават нормалните шофьори,турбо идиотите бръмчат по морето.
  3.Китове ще има винаги,Хипопотами също.Избираш къде да ходиш на плаж-има места с нормални хора(сори ама с хората притежаващи перфектни тела често няма какво да си кажете ,а приятелството за секс е друга тема)
  4.Обожавам да се храня под звездното небе вечер нещо,което може да се прави само при хубавото лятно време
  5.Пътуването-„Човека е човек,когато е на път“-БГ и Европа са пълни с музикални фестивали,концерти на стадиони,острови,дюни и поляни-колко преживявания може да събереш само за един сезон.
  6.Сърф ,гмуркане,риболов-светата троица на алтернативите за „пържене“ на плажа.
  7.И накрая храната е въпрос на личен избор-ако искаш да знаеш какво ядеш – ще си приготвяш всичко сам-плодове,зеленчуци,хляб,мляко,колбаси.Ще пиеш изворна водица и ще се чудиш в кой век живееш.
  Това няма нищо общо със сезона.

 8. Благодаря за всички коментари, радвам се, че има и други мнения по темата.

  @ Longanlon, Uzi – вие го казвате, не аз. (Узи, откога стана Узи? о.О)

  @Eneya: В лятото харесвам наситеното зелено и толкова. Преди го обичах, защото няма училище, но тази година не го обичам: изпити, кандидатстване… Но догодина ще го обичам, сигурна съм.

  Естетичният ми взор ежедневно бива дразнен. Държа се толерантно дотолкова, че само мрънкам тук, а не се разхождам с празен поглед и гранатомет… ^^

  @Nadia – права си, че пропуснах мъжете, и те са в кюпа: както неподдържаните, така и хиперподдържаните с бръснатите крака и скубаните вежди. Но и към тях съм толерантна, мда…

  @wakeup – браво, един човек да ме разконспирира! В Бургас съм.

  @York: прав си, всеки с мнението си. Предпочитам тишина и ненатрапчивост, затова споменах пенсиите =)

  @M: идвай при мен на село! =)

  @lmao: не позна! OCD нямам, тестове са ми правили даже, доказано е. Не съм и маниакално-депресивна. Само меланхоличка. ;)

  @plamen: хаха, яко!

  @opexume: София опустява, ама се излива при мене. За останалото, си прав/а.

  @leeann: не е лятото проблемът, а обстоятелствата, които го съпътстват.

  @pompea: потоп от негативизъм. Не знам защо се сетих за началото на постановката „Секс, наркотици и рокендрол“ и репликата „Лайна! Всичко е лайна! Целият свят е в лайна!

  Пуснете водата…“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.