Uncategorized

Айде

Още малко, Маги, още малко. Само този уикенд и после глътка чист въздух. Да преговорим: днес е световен ден на книгата и от Хеликон раздават карамфили. Доста странен и неадекватен начин да отбележат празника, по-добре щеше да е да дават книги безплатно например. Както и да е, имам „Dance, dance, dance“ на Мураками, но ще я чета чак събота следобед. От сега до събота на обяд аз ще мисля само на немски (дано, дано, дано олимпиадата е пълна програма, дано има и лезеферщеен, и люкентекст, и съчинение). После (във влака, вкъщи, в леглото, във ваната и обратно) ще мисля на английски, защото тъй се случи, че в неделя ще защитавам и тези знания. Малък полиглотен уикенд, но аз съм преводач по душа и обичам, обичам, обичам люкентекстове, рийдинги, райтинги и ауфзетце. Впрочем повече обичам четката, черния туш, белите, плътни листи и „Увод в японската писменост“, но това е една друга история. Мама днес за първи път от години ми разказа приказка и ми вдъхна надежда, че всичко ще е наред и ще си намеря мястото във Вселената. =)

5 коментара към “Айде

  1. “ Увод в японската писменост“ и защита на знания по английски, ми звучат като среща в УАСГ в неделя сутринта ;-)

    *Предположение само:))*

  2. Ебаси толкова много хора ли знаят за УАСГ и нещата-свързани-с-Япония !? Маги кажи, че не знаеш за какво ти намеква Мимето

  3. @apieceofme: достатъчно много са, за да ме амбицират да започна подготовка ЦЯЛА година по-рано. А аз обикновено за изпити, конкурси, олимпиади и т.н. се готвя не повече от 3-4 дни. А ти иначе върви, че после да споделиш впечатления :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.