Аз гледам

Нелепата Валкирия

Егати нелепия филм. Повече няма да позволявам на Т. да ме води по филми от корицата на списание „Екран“.

Не знам дали немският ми е дошъл в повече, ама тва всички да говорят на английски, ми се стори нелепо. То и Том Круз като Щауфенберг беше нелеп и си личеше, че ам…играе, ама му е през… кого точно и по къв случай.

За връх на нелепостта не знам кое да определя: дали телефонният разговор от бункера на Хитлер („Ало, Щауфенберг е, абе Химлер нещо го няма. Да действам ли?“) или бързия безболезнен разстрел на съзаклятниците накрая.

Във филма въобще не се усещаше че става дума за Втората Световна (никакво проявление или смислено споменаване на други страни освен Германия). Много пъти се повтаряше фразата „Нека помнят, че не всички сме като Хитлер“ и разни други лигавии. А тоталната липса на присъствие на Гестапо и СС беше свръх познанията ми по история. Като ги фанаха, си мислех: тва им беше, ся ще има още 1 час изтезаниея и накрая ще хвърлят труповете в реката. Нищо подобно, мило и кротко дадоха пищовче на единия и той се гръмна необезпокояван от никого.

Мдаааа. И тоя филм ми се случва баш в деня, в който гледах и „Die Welle“, който въпреки някои неща, които не разбрах напълно, беше много добре направен. Та, питам се: толкова ли немците не можаха да си направят техен филм за Щауфенберг, ми трябваше да го дават на хамериканците да го осерат с безразличието си? И защо в целия филм нямаше друг актьор, който да може да се различи по нещо от останалата банда дангалаци?

Ей, как пропуснах истинско-фалшивото око на Том Круз. Баси нелепото реалистично око. Да не говорим, че като бягаха, отвори вратата на колата с дясната ръка… Пълна пародия.

Гакт има нов албум, сега ще го чуя, докато разнищвам за последен път в своя живот проблемите на лирическите говорители на дядо ви Вазов.

4 коментара към “Нелепата Валкирия

  1. новият албум на Гакт случайно да е концертен? Не че ми е любимец, ама никога не е късно да му дам отново шанс.

  2. Бояне, едно благодарско бургаско „Въй“ имаш от мен! Започвам да го търся този филм, мисля, че ще е в пъти по-стойностен.

    V, мисля че Гакт пак е озвучил игра. Повечето песни в новото чудо с претенциозно заглавие „Gladiator Soundtrack“ са стари, но ги е изпял малко по-така. В смисъл знам наизуст „Kimi ga matte iru kara“ (май това ми е любимата му песен след „Lust for blood“) и сега в това изпълнение открих някакви чудновати думи, дето в албумната версия от „Crescent“ ги е смотал и не съм ги забелязала. Често казано, не си паднах по този албум, а тъй като имах за четене и матурстване си пуснах едноименния албум на Scissor Sisters, обожавам ги и кой знае защо винаги си ги пускам все като имам работа. =)

  3. Немският ти е дошъл в повече :) Ама няма да се плашиш: с всички, завършили немска гимназия е така. След 3-4 години ще си се оправила и спокойно ще можеш да гледаш отново американски фирми.

    „Не ми пречи, че сънувам на немски. Ядосват ме английските субтитри!“ :D

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.