Аз живея

Понеделник

Понеделникът е особен ден. Досущ като останалите шест.

Проблемът с понеделника е, че се възприема като начало на седмицата. В някои календари съм виждала като начало на седмицата неделята. Изглежда яко. Един вид – почивка в началото и в края. Въпрос на нагласа.

Е, всъщност ми се пише за моя bittersweet понеделник. Факт е, че сутринта навъртях няколко километра. Малко се поотчаях, но нали плеърът ми ми пускаше първата сцена от „Дзифт“ – не падах духом. Отбих се до Бургасбус да си вадя карта, но като видях опашката от над 20 склери на всяка каса, се ядосах, теглих им една и забързах по задачи. Ама нъц – трябва ми карта. Днес.

Мисля си, къв кеф ще е да вляза и на една от касите да няма никого. Би било ебаси якото. Връщам се след половин час в Бургасбус. Склерите все по 20 стоят на всички каси без тая в ъгъла. Там стоят словом и цифром двама човека. о.О Нареждам се и си мисля, това не може да е истина, може би тука има някакъв проблем. Никакви проблеми, братя и сестри, изкарах си карта за 2 минути. Толкова слънчево не ми беше ставало от.. сутринта като се събудих и си пуснах „Geek in the pink“ на Ясен Мразов. (Хм, „Ясен“ ли е наистина славянската транслитерация на „Джейсън“?)

Денят е прекрасен и не спира да е прекрасен, въпреки облаците и разни склери-спортисти. (Да, бе, цял ден се сблъсквам с проклетите дядовци и баби…). Още по-прекрасен е, когато вечерта се вмъквам в почти празен автобус, контрольорката поглежда картата ми и се усмихва широко „Валидна до осми март, това е хубаво предвещание“. Чувам я въпреки слушалките и чак аз се усмихвам. Постижение е да се усмихнеш на такава дреболия, вечерта, в полупразен автобус, в гадно дъжделиво време!

First we take Mainhattan, мисля си по цял ден.

Един коментар към “Понеделник

  1. Аз пък вчера имах ужасната енергия на петъшното настроение :)

    Колегите (отново) ме гледаха стреснато и ми се чудеха, кога ли ще прекрача парапета на балкона…

    Не за друго, ами да си приготвят пуканки преди това, да успеят да изтърчат до терасата, за да гледат тройния аксел с гмуркане в нищото ;)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.