Аз мисля

Хубаво е да си блогър

Да си блогър.

Да присъстваш в масовата боза, наречена Интернет. Да имаш свое собствено място за изява и да познаваш други хора, без никога да си ги виждал. Интересно е.

Има най-различни видове развлечения. Аз освен всичко друго се радвам и на миговете, когато засядам с кисело мляко и бисквити „Анелия“ пред гугъл рийдъра. Чета публикации на какви ли не хора, общувам с тях и прочее. Хора, с които надали някога ще се срещна всъщност. И те няма да ме срещнат.

Наскоро се улових, че в разговор с не-блогъри често говоря какво съм прочела или какво съм блогнала and so. Странно е. Сектантско, както казва Т. Информиране вече не значи новините по бТВ или пък вестника. Информирането ми е в рийдъра.

Така например снощи от него чух за дивотията с автобуса, а после от Еленко разбрах, че „похитителят“ бил „блогър“. Абе не че нещо, ама кой уважващ себе си блогър ползва blog.bg? Това е егати и скапаната платформа, поле за copy-paste-изява на хиляди тийнейджъри, пълен боклук. А „похитителят“ освен това бил и охранител, севлиевчанин, лекуван не-нам-си-къде, с пистолет, националист, православен християни…

Но нека изпъкне това, че е блогър. Нека тъпото общество, което досега знаеше че в нета има вируси, научи, че има и по-лоши неща от тях, а именно блогърите. Те са прикрити, те са опасни, те са болни. И всичко е с цел да узаконят нашето подслушване. Цирк пълен.

Който не е блогвал, не знае какво е чувството „аз-съм-медия“. Чувството, че имаш какво да кажеш на света, и знанието, че ще те прочетат. Също и чувството, че не си сам. Mein Name ist Legion, denn wir sind viele. Нещо такова.

Искам да благодаря на Тишо, че ми изпрати книгата си. Надявам се някога да се срещнем, да пием по една бира и да разговаряме за живота и всичко останало. Хубаво е да си блогър – да познаваш и да бъдеш познаван. =)

5 коментара към “Хубаво е да си блогър

 1. Осъзнайте се, притрябвало му е на някого да ви слуша кой какво говори. Изключително много се дразня, когато някой мрънка по тая тема. Никой няма представа какъв ресурс трябва, за да се следи кой какво „говори“. Допреди 3-4 години блогове имаха малцина. А сега? И какво се промени? Плампала на всяка крачка. Всеки си търси своята 5 минутна изява на „сцената“. И кой изобщо измисли тая дума блогър ??

 2. @Владо:

  Думата е измислена от някой американец, почти със сигурност. Web Log = Blog | Web Log -> Blogger :)

  А пък всеки си избира, какво да пише, и кого да чете… Аз със сигурност не бих чел някой, който пише „плямпало“ за щяло и нещяло ;-)

 3. Абсолютно!
  Не само блоговете, но целия Интернет, ако имаш умения в намирането и оценяването на информация. Интерент променя изцяло общественото пространство. Вече за търсещия пътищата към истината са по преки.
  Относно свързването с хора в Интернет. Това е другото нещо, което го прави велик. Заличава границите между хората и ги събира.

 4. Владо, блоговете се нароиха здраво последно време, прав си, но блогърите не са глупави – времето отсява стойностните публикации и позиции и само определени автори получават достатъчно публичност, че тя да се нарече трибуна, и думата им да има някаква обществена тежест…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.