Аз гледам · Аз слушам

Coffee prince

Помните ли оня кореец-андрогин, за който писах преди 2 месеца? Е, хвана ме скуката и реших да изгледам и сериалката, в коятo yчаства – The 1st. shop of coffee prince, или само Coffee Prince. С първия епизод разбрах, че подхождам грешно, защото Ким беше с второстепенна роля. Нооо, заради убийствено чаровната главна героиня реших да изгледам цялата драма (цели 17 епизода, бррр) (досега все се ограничавах на 12-епизодните японски драми). Корейските се различават както с повече епизоди, така и с по-голяма дължина – точно 60 минути. Затова и общо взето се озорих доста, свикнала съм да мирувам по 40 минути, а на моменти сериалът ставаше малко бавен. И все пак е убийствен.

Историята се върти около едно момиче, Го Ън Чан. (Мразим ги тия проклети корейски имена, безценни). Тя е главата на своето семейство, състоящо се от хахава мама и сестра-фльорца. Ън Чан бачка по цял ден, разнася мляко, куриерства, преподава таекуодно, бели фъстъци и шие плюшени играчки, за единия лев просто. За да получава повече работа се е привела в доста мъжки вид – къса коса и размъкнати дрехи. Животът й е относително подреден, до деня, в който занася пица на един чисто гол мъж, Хан Кьол (простете ми неправилната транслитерация). Нищо особено не се случва, освен това, че се засичат още няколко пъти, кой от кой по-катастрофални, той я наема, мислейки я за момче, за да го спаси от желанието на баба му да го жени, като се представя за гей и в крайна сметка отваря едно кафене и я наема за сервитьор. Проблемът идва веднага – той се влюбва безпаметно в хлапето и се чуди какво да прави със странната си хомосексуалност. Е, накрая истината лъсва, но това както във всичко корейско, въобще не значи край на мъките. Напротив, те тепърва започват!

Актьорският състав е перфектен:

Го Ън Чан, изиграна от Yoon Eun Hye, е страшно позитивен образ. Заразно трудолюбие, непукизъм, твърдост, решителност, с една солидна доза чар и смешни гримаси. Ън Чан яде много, работи много, носи тежко без проблеми и може да постави на място всеки, изпречил се пред нея. И се разбира от раз както с кучета, така и с хора.

Хан Кьол, изигран от безбожния Gong Yoo, е разглезено богаташче, врътнало се до Сеул по молба на бабето, мениджърка на водещи компании. Бабето в комплект с мамчето искат да го женят и да му дадат занаят и му дават кафето. Е, той се справя успешно и се променя страшно много, но те пак не са доволни. Пичът радва основно с чудната си усмивка, иначе е пълно нищожество в сравнение с Ън Чан.

Естествено, ако всичко се въртеше около тия двама сладури, щеше да е твърде просто и този сериал щеше да бъде създаден в Латинска Америка, а не в Южна Корея.

Налице е и братовчеда на Хан Кьол – Han Seong, който е съсед на Ън Чн и когато тя доставя мляко до тях, се заиграва с кучето му, което тя веднага кръщава Суля. Докато тя се лигави с кучето, той я слуша без да я вижда и веднага разбира, че е момиче. В последствие се сприятелява с нея, защото това енергично и оптимистично хлапе е точно това, от което той има нужда. Е, той си има Хан Йо Джу, очарователна художничка, която обаче му къса нервите и редовно си събира багажа и изчезва. Пък и между нея и Хан Кьол също е имало нещо. Но тука дреболиите стават досадни. =)

Второстепенните роли са раздадени на един отбор симпатяги, между които моя кореец Ким. Характерите им са интересни и развити. Някак си между другото научаваме и техните лични истории, да не ни е скучно може би. =)

Освен хипер позитивната история, сериалът се отличава и с прекрасен саундтрак. Сладки положителни парчета, от които получавам болки в бузите от усмихване. Същински хапчета за щастие в тия гадни студени дни.

И ако сте убедени, че имате нужда от малко шантави човешки (азиатски) взаимоотношения, заемете се с това. Според една много интересна блогърка, на чиито писания попаднах наскоро, сериалът може да бъде изгледан и в рамките на един ден. Да ви е сладко!

2 коментара към “Coffee prince

  1. И аз го изгледах в свободните дни през празниците. Не можех да се отлепя от него. До късно вечерта /или по-точно до ранна сутрин/ го гледах.

  2. Аз съм голям фан на Gong Yoo(мъжът с най хубавата усмивка),и този негов филм е невероятен,просто не можах да се отлепя от екрана.Препоръчвам и сериала(Im sorry,I love you)sс участието наSo ji Sup-ne e za propuskane.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.