Аз живея

Последен напън настал е

Изпити. Ще говоря за изпити.

ААААААААААААААААА. Писменият минааааааааааааа! АААААААААААААА!

Това беше радостен възглас. Ако и вие се озовете на писмен изпит по немски на Северния полюс и вие ще викате така.

Че бяха казали, че залата е студена – казали бяха. Ама, че е чак толкова. Тц. Студ.

Ранна утрин. Събуждам се и ставам. Знам, патологично е, преди чаках будилника да звънне и после още пеет минути и мама да каже да ставам. Вече ставам сама. От възрастта е. ;) Закусвам. Баща ми ще ме закара. По радиото не говорят за изпити, странно. А. беше прав, като ми каза, че не съм центърът на Вселената. Срещаме г-жа Иванова и я взимаме с нас. Странна ситуация. Тя е предавала на него преди 30 години. Сега предава на мен. Такъв е животът.

Чакаме, чакаме, чакаме. Бахчеванова излиза, за да ни каже, че ще чакаме още малко. Колко успокоително. Всеки е домъкнал по два речника. Има нещо дразнещо в тая работа. Влизаме. Адската соц зала! – е първата ми мисал. И. би казал „грубия соц“. Тя е огромна. И има дълги тесни банки. И табелки с имена. И отпред сцена, с маси, като конгрес на китайската комунистическа партия. Оглеждам се, но по стените няма висящи червени знамена. Ей, да си намеря мястото! А, то пък голямото търсене – на първия ред съм. Таня е до мен, уот дъ фак? Тя трябваше да седи зад мен, а Лили пред мен. Лили е зад мен. Странно, но какво да се прави.

Leseverstehen. Четене с разбиране, хъ. Спи ми се. Двадесет минути и съм готова. Още двадесет проверявам. И още двадесет проверявам. Междувременно измръзвам. Квесторите пият кафе. Мразя мириса на кафе. Дванадесет години сутрин мирише на кафе и аз знам, че трябва да ставам и да се боря с живота пак. Не я обичам тая миризма. Мирише на дълг, недоспиване и труд. Край с лезеферщеена. Навън е още по-студено. Прибирам се вътре, не на топло. Спи ми се.

Hörverstehen. Слушане с разбиране, уф. Тия радиотексте са си &%$^%#* &*%^$$((), темите също. Искам да ги забравя, но ще се напия чак в четвъртък след устния. Втория и третия са добри. За момент усещам, че ми е топло, после пак трябва да нанасям отговори на антвортсблата, а от тия кръстчета ме втриса. Що за извратено, да е точно до ръбчето, право през средата, ааа, десет минути за 25 кръстчета не стигат. Навън пак е студено. Обзалагаме се за темата на графиката на следващия компонент.

Грубия соц е тая зала. „Можете да отворите папките“. Я, Глюк, Виртшафтскризе, Вертевандел. Ибаси якото. Пиша като побъркана. Папата, родителите ми, плеърът ми, студентите и новогодишния купон, оптимизмът за промяната в човека и хедонистичните стереотипи в лицето на поп-културата си дават среща в едно съчинение, разпростряло се на 4 страници. Добре де, три и 7 реда. =) Нямам време да го проверя, Господ да им е на помощ с граматичните ми грешки. Ангст е женски род, нали? Уф, айде да си ходим, бе!

А навън е топло. Слънцето пече непукистично, а гравитацията дърпа торбите с речници. Морето е гладко като тава, мъгла скрива Медни рид напълно. Толкова е бяло и контрастно, че съм склонна да повярвам, че околния свят е сбъднал желанието ми да си увеличи контрастта. С А. опитваме да говорим за изпита, но определено не ни пука чак толкова много. Скоро достигаме до темата за екзистанциалната смърт на човека и той ми казва, че немският убива душата ми. Сега се сещам за оная късометражка „Who would save my soul?“, макар че въобще не е по-темата. В крайна сметка оставаме с идеята за запой след устния, тоест в четвъртък.

Последен напън – да прочета убийствените икономически списания на Лилка и да науча онези части от темата, които прескачам винаги, защото са ужасно скучни. Последен напън и край с немския за тази година. Искам си сайберпънк оргията и от онова хубавото уиски.

Един коментар към “Последен напън настал е

  1. Бяха го усложнили тая година лисиците им с лисици,главните им оръжия бяха лезе Н3 и хaор Н2.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.