Аз живея

Прибрах сЪ

Последните пет дена бяха дни, в които не знаех какво ще стане днес, камо ли утре. По принцип в живота е така, но досега винаги имах ясна представа къде поне ще обядвам и вечерям и спя. Е, в понеделник сложих край на това. Изнесох съ.

Понеделник беше убийствен ден с хиляда неизвестни. Справих се с пробния писмен и оптимизмът ми спрямо изпита нарасна още повече. Успях да се прибера и да си стегна багажа (изразяваше се в четири торби, две от които само помагала и речници по немски). Отмесох го в гарсониерката, където живееха баба и дядо преди години, а сега стои празна. Успях да гледам Дзифт за втори път на кино и още повече искам саундтрака му. Вечерях вкъщи и после се прибрах в новия ми дом.

Принципно съм депресивен човек. Сърдя се за глупости и плача за такива. Интересно ми беше, липсата на хора около мен ще ме депресира ли безкрайно. Отговорът : нищо подобно! Това бяха четири супер релаксиращи дена. Изнесох се, за да се подготвям за изпита. Прекарвах дните между граматика и някакви упражнения, идиоми, изрази, разказвах си темата, плямпах си на воля сама. Беше хубаво. Спях като ми се приспеше, като огладнеех ходех до магазина, къпех се с часове, пиех бира и говорех по телефона, за да не забравя какво значи човешко общуване.

Друг голям плюс: липсата на компютър и интернет. Не е като да съм болна по компа си, но друго си е да заживееш офлайн четири дена. Малко ми е странно, не знам какво се е случвало по света тия дни, гугъл рийдъра ми показва около 400 непрочетени поста, хм, дали изобщо ще ги прочета… Но липсата на връзка със света не беше фатална. Чувствам се по-добре.

В крайна сметка, днес е петък и има прожекция на FS (Грет, мерси за коментара, довечера ще се видим!), и реших да се върна в Ситито. Не съм доволна. Брат ми е окупирал стаята ми, майка – компютъра. Въздухът смърди на коли и е шумно. Въпреки, че съм буржоа от центъра, усещам някакви предпочитания към крайното ми кварталче, с тишината му, разцепвана от слушалките на плеъра. А тук е шумно и има хора. Уф.

И все пак: прибрах сЪ! =)

Реклами

One thought on “Прибрах сЪ

  1. Wlcome! Пожелавам ти повече такива почивчици, естествено само ако ги искаш! :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s