Аз гледам

Евтината либов

Всъщност в момента трябва да пиша второто съчинение по немски и да започвам втора глава на шибаното помагало с глаголите, но плеърът ме замери с ендинга на драмата, дето завърших преди седмици и си спомних две неща. Първо, че драмата беше уникално добра, второ, че още не съм писала за нея тук. =)

„Чийпу раби“, казано на чист японски, е доста стар сериал – още от далечната 99 година. Това си личи по множеството несъвършенства във външния вид на актьорите. Има някаква тенденция в новите сериалки те да са като изкарани от албум на Ейвън, доста комплексиращо на моменти.

Историята е романтично-драматична, без хепи енд. Имаме двама души – учителката Нанами и Джуничи, който набира момичета за нощен бар и се занимават с някои по-подземни дейности. Две души в различни светове, хора, които по никакъв начин не би трябвало да се срещнат, камо ли пък да се влюбят. Но, Съдбата им е подготвила много изненади. След убийствения първи епизод, който (спойлер) приключва с тяхната целувка (нещо абсолютно нетипично за азиатски сериал), се започва едно дълго ходене по мъките. Невероятна е промяната в Нанами – от примирена с живота си и перспективата да се омъжи за ултимативния сухар до борбена и освободена от властта на родители и колеги жена.

Драма в пълния смисъл на думата, без лигави моменти, с уникално добри актьори, странни обрати, хубави мисли за живота и една от най-хубавите завършващи песни. Когато 9 епизода поред пускат тази песен в мига, в който си с най-широката си усмивка, няма как да не обикнеш и парчето. Вярно, в 10 епизод на тая песен извадихме кърпичките, нооо такъв е животът.

Инфо у форумя (Да живее разделът за азиатско кино)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.