Аз живея

Буркани от щастие

Есен е, тоест време за зимнина. Редом с лютеницата и компотите, турям и едни малки бурканчета със щастие. Щастие, изразено в жълти листа, плисък на вълни, стари предания – тихото щастие. Шумното щастие го затварям в по-големи буркани, защото е шавливо и не го свърта вътре. А удовлетворението засега се изразява само в едно бурканче, което пък стои доста напред. Минах първо класиране. Научих по супер готин начин – жрицата ми писа смс, който аз естествено не видях, защото от сума време звука на телефона ми е изключен, да ме питате защо. В крайна сметка, минах първо класиране и за пореден път се почувствах горда с името си. Красиво име е, носи един такъв магарешки инат в себе си.
Наред с бурканите от радост, не пропускам и шишенцата с горчивина. Спомени за изгорени манджи, разсеяност, глупости, неподходящи думи. И това са важни спомени, не бива да ги изхвърлям. А рафтовете се позапълват. Готова съм дори да избърша праха от старите, да ги отворя, да си спомня. Но не сега, сега съм заета. Трупам ли, трупам.
Отново започнах да пиша. Хубаво.

Между другото, ужасно много искам тази книга:

Един коментар към “Буркани от щастие

  1. Ох, аз пък почнах да бърша прахта, ама знаеш ли какво ми се получи? Вместо бурканите да останат без прах, аз се напълних с прах. Вече цяла седмица не мога да я изтупам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.