Аз слушам

Gackt

Gackt
Gackt

Знаех, че денят, в който ще започна да слушам Гакт, ще настъпи. Беше въпрос на време и желание. И на искра, която да ме накара да го слушам. В смисъл, Гакт е мега известен и убийствено талантлив, но не бях попадала на нещо негово, което да ми хареса.

В крайна сметка добрия Ласт.фм помогна доста. Мотах се из нечий профил и видях заглавието на негова песен. Lust for blood. Типично по Гактски, който твърди че е роден преди 400 години. Между другото, годината му на раждане наистина не е известна и затова можем да му вярваме. Та, без каквито и да е надежди си я намерих. След първото слушане вече знаех: това е истината, пътят и всичко останало. Циклих два дена на нея, през които прочетох автобиографията му. Наистина е забавен човек, а в книгата го е избило както на леко фантазиране, така и на много смислени неща. Описал е най-важните мигове от живота си, тези, които са го направили това, което е. А той е талант: композитор, музикант (може да свири на всичко), вокал, текстописец. И начинът му на писане, поне доколкото може да се долови от фенския превод на „Джихаку“ е много лек и приятен. Пичът има и няколко филма, най-известен от които е „Moon child“. Изгледах го с много зор и не бях очарована. Доста муден и малко неясен като идея, може би малко повече от забавен екшън събрал красивите лица на Гакт и Хайд, не знам, не ми допадна съвсем. В крайна сметка реших, че след като почти съм научила на изуст зарибителната песен е време да намеря и целия албум „Crescent“. Зарибявката продължава. 9 от 11 песни ме покориха веднага. Такъв успех дори Е Номине нямаха, когато ги подхванах.

И така, обсебването е пълно. Скоро не се очертава да спра. =)

Линк към „Джихаку“
БГ фен-сайт на Гакт

4 коментара към “Gackt

 1. Падаш си по доста алтернативни неща. Преди бях луда по аниме, не знам какво ми секна ентусиазма, но си мисля, че ако подхвана пак гледането, като нищо ще започна и да рисувам.

 2. Аз също зяпах анимета допреди година, ама открих, че живичките японци са още по-яки и се зарибих по тях. =)

 3. OMIGOSH
  :фенски писък:
  Манияк съм на тема Gackt и hide ^_^
  Имат страшно добри албуми.
  Поне на Hide мога да се похваля с цялата дискография :скромно:

  XDD

 4. За Gackt чух от теб като прочетох поста ти и вече цяла седмица съм яко зарибена, за което благодаря. Слушах всичките му албуми и много ми харесаха.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.