Аз гледам

Продуцирането на Нобута

Започнах да я гледам преди около година. Първи епизод не ми хареса, по право ме ужаси, все пак още не бях гледала „Хана йори данго“ и не знаех че е нещо нормално гадните ти съученички да те полеят с вода в тоалетната. Сега вече го знам и въпреки това прескочих първата серия. В крайна сметка оказа се че сериалът е нещо наистина ценно за гледане, което напълно доказва теорията, че не бива да се подвеждаме от първото впечатление.

Историята в „Nobuta wo Produce“ е разказана от Шуджи, най-популярното момче в училище в Токио. Макар и харесван от всички, той умира от скука. Пристигането на новото момиче, Котани Нобута, не внася никаква тръпка. Момичето е затворено и смотано и всички я подиграват и й съсипват живота. Един ден, Акира (идиотът на класа) предлага на Шуджи да направят невъзможното – да продуцират Нобута и да я превърнат в най-популярното момиче във випуска. И това решение е началото на едно уникално приятелство, което можеби никога нямаше да се случи, ако не бяха обстоятелствата. Комедия и драма, доста голяма липса на романтика, но затова пък абсолютно трогващи моменти, които могат да събудят надежда в доброто у всеки.

Хубавото на сериала е, че е изпипан. Героите са развити, дори и второстепенните, във всеки епизод има главна нишка, но се вкарват разни детайли, които допълнително радват душата. Красивите личица на Каменаши Казуя (Шуджи) и ЯмаПи (Акира) са причина основно женоря да го гледа. За щастие, се следва идеята, че това все пак е фикция и се вкарват разни дребни фантастики (например 800-годишната директорка), които ни спасяват от мечтаене да ни се случи и на нас. На всичкото огторе, ЯмаПи се гушка на Каме така убедително и сладко, че кръвоизливите сигурно пълнят болници. Хорикита Маки като Нобута за не-нам-си-кой път вече доказва, че дава всичко от себе си за актьорството. Няма грешка сериалът, ей!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.