Uncategorized

Кога ще ги стигнем японците…

Японското правителство подаде оставка

Министър-председателят на Япония – Ясуо Фукуда прие оставката на министрите от кабинета си, предаде AFP.
Тази сутрин той свикал кратко съвещание, на което всички министри по негова молба подали оставки. Новият състав на кабинета ще бъде обявен тази вечер.
Премиерът благодарил на министрите за работата им и най-вече за добрата организация на проведената в началото на юли среща на осемтте (G-8).
Преди няколко месеца Япония преживя голям корупционен скандал. Няколко високопоставени чиновници бяха арестувани по подозрение за приемане на подкупи.
Рейтингът на обществената поддръжка на Ясуо Фукуда спадна до 20%. Според японските осведомителни агенции преустройството в кабинета на министрите е цел да се подобри имиджа на правителството.

А за нашия имидж са платени почти 1.5 милиона долара на някаква австрийска PR агенция….

Редактирано. Час след като прочетох новината за японоското правителство, чух следните думи на Д-р Петър Москов, зам-пред. на ДСБ:

Живеем в азиатско, непрозрачно, корумпирано управление. България променя пътя си. Не бих искал да гледам на нашите разговори с другите партии като на договорки, тези срещи са надпартийни, защото гасим пожара, който е в държавата“, заяви Москов, цитиран от БНР.

Егати градацията: азиатско, че непрозрачно, че и корумпирано.
Ново двайсе: променяла пътя си страната… никой не е забелязал.
„Гасим пожара, който е в държавата“ – повярвах ви, направо. По-скоро: „чудим се, как да се сдушим с пожарникаря на държавата“…

/Смятам да спра да следя политическите новини и да почна да стягам багажа за азиатските джунгли…./

5 коментара към “Кога ще ги стигнем японците…

  1. Че няма да ги стигнем скоро е ясно, ама не знам дали знаеш, че от края на Втората световна война до сега Япония се управлява общо взето само от една политическа партия – LDP. Тъй че както са подали оставки, тъй на тяхно място ще назначат други техни съпартийци…

  2. Не го знаех, но вече го знам. =) Честно казано, не бих имала нищо против ако последните 60 години бяхме управлявани от една партия, ако тя си вършеше работата. Просто ми е странно, че по света има хора, които си подават оставките след като са помолени, а тук нито доклади, нито протести, нито вотове на недоверие могат да ги накарат да се разкарат. Донякъде понятието „нормално“ отива по дяволите, когато се сблъсквам с такива примери…

  3. Тук става въпрос за „ремонт“ на правителството. Сутринта ги „помолил“ (кавичките не са случайни, знам някои неща за японските нрави от първоисточник) за оставки, вечерта ще обяви новия кабинет.
    Изводи не е трудно да се направят.

  4. Демократичните държави са пълни с такива примери. Тук префразирам една турска поговорка: Нерде София, нерде Токио.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.