Аз живея

Tadaima

„Tadaima!“ казваше Коюки от „Кими ва петто“ всеки път, когато се прибереше вкъщи, а Матсу Джун всеки път се появяваше с най-олигофренската си усмивка и й отговаряше „Окаеру!“

Откак приключих сериала сигурно сто пъти съм прошепнала „тадайма“, когато се прибера у дома. Уви, никой никога не ми е отговорил с „Окаеру“, нито е застанал на четири крака заради мен. Но днес, „тадайма“ беше най-щастливото ми „тадайма“ евър. Прибрах се у дома.

Вкъщи. В Бургас. При хората, които обичам. При морето. При компа. При бишитата от десктопа ми. При…при..при всичко, което обичам.

11 дни. 2 от които прекарани в безцелно дундуркане по пътищата.

Научих се на костенурче търпение. На магарешки инат. На умението да стискаш зъби. Научих се да признавам, че „Шигата га най“ ме е фанало за гушата и нищо не мога да направя. Прекарах безбройни часове в компанията на немския език, корейските песни и стиховете на Хайне. Всяка свободна минута гушках най-безценното същество на тоя свят, без което щях да полудея (брат ми бе).

Видях Гърция, топнах се в Бяло море, мотах се из Драма и там видях единствения красив грък (пък мама викаше че мъжете им принципно били хубави). Качих се на Папашчиър, потънах в мъгла, брах жълт кантарион, снимах, снимах, снимах. Плациках се и на минирални бани.

Светле, из София не се мотах, но нищо есента планирам да намина. Мерси за сайта за транспортта. София ще си остане със задръстванията и грозната (бъдеща) сграда на НАП, която ме ужаси като я видях. Шафт ъф Лайт обаче си получи писмото, а утре, понеже става на 18, ще получи и разни подаръци. =)

От скука съм подготвила на хартия 3-4 поста. Обещавам когато се наям, когато си харесам нова сериалка и най-важното, когато се наспя (а това трябва да стане скоро, защото ми се събират близо 36 часа с една 2 часова дрямка на леден климатик) да ги набера. И снимки ще кача, спокоооойно.

Животът е хубав. Вкъщи е там, където има кюфтета!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.