Аз живея

Хващам пътеките…

Някъде в онези мигове, когато днешният и утрешният ден се срещат, аз ще се намирам в един автобус. Надявам се, София да е стъпила здраво на крака, защото ще прекарам няколко часа в нея, а после се моля, Пирин и Родопи да ме приемат в обятията си, без около мен да се отварят пропасти и да се срещам с горски духове.

В чантата ми дрънкат фатоапарат, плеър, телефон, мъдрата тетрадка и дневника, в който се въргаля един-единствен адрес, на Shaft оf Light, на която съм й обещала да й пиша прекрасно хартиено писмо, плюс упътване как от Централна гара се стига до центъра на София (с автобус номер 8 и трамвай 1 и 7, май, нямам си идея обаче кое е центъра на София.)

Стискам палци да се върна скоро, защото август месец ще ходя да копам археологически разкопки, плюс това зарязвам сума работа в тоя град, но нищо – невежите, които отчаяно искат да им преведа указанието за хладилника от немски на български, ще изтраят без ладилник една седмица. Айде.

Дано няма повече експлозии, а само инвазия на извънземни, които отчаяни от абсурдното положение в страната са решили да променят нещата към малко повече цивилизованост. И дано фотоапаратът, плеърът и телефонът издържат всичкото лашкане по завоите и след 10 дни да мога да ви разкажа за планини, гори, хора, гърци, море и прочее забележителности.

(И в града, в който отивам има Интернет, ей! Не е толкова забутано място. (Вярно, че за аудиенция с нета се ходи в пощата, ама все е нещо, нали?)

2 коментара към “Хващам пътеките…

  1. Дете, дете, аз пак закъснях с четенето, иначе да бях дошла да те разведа из дъ Софията, ама ще трябва да те разочаровам – ни е кръгла, ни си има среда, ни даже център. Трмваите – да. Тоя автобус сто процента не минава през гарата, но пък има шанс да води на интересно място. Шафт ъф Лайт да гледа тука: http://www.skgt-bg.com/

    ПП: Пирин ми е любимата планина. Искам много снимки!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.