Аз снимам

Първият ден на Карнавала

Нов кмет, нови неща. Бургас доживя да има собствен карнавал. Като за първа година, събитието беше добре организирано и участниците не бяха малко. От 2 седмици насам се раздават флайери, в училищата има плакати и изобщо не е като да не се знае, че ще става нещо.

Затова се почувствах странно, когато в 5 без 15 (15 минути преди началото) се озовах на сборния пункт, Тройката, и не видях нищо друго освен 5 полицаи и 3 клоуна. Без особени надежди да стане нещо, с приятеля ми заехме позиции на паметника. С идеята след 20 минути да отидем някъде, където не духа, така си и останахме. На площада се появи екип на канал 0, а един от клоуните се покачи на кокилите. interview

Може пък да се съберат, знаеш ли… Седим и чакаме. Появиха се две-три с рокли, по-скоро официални, отколкото карнавални, с маски и тежък грим, няколко деца, като феички, една малка гейша и още няколко платени клоуна. Площадът биде залят с шумове, които успяха да привлекат повечко зрители. В един миг цъфнаха ето тия момичета…

girls

…а един с тях мъкнеше второ знаме, което ни бе връчено по церемониален начин, без думи, само със знаци, жестове и свиркане на бибитка. Нямам си идея как съм направила тая снимка:

flag

Факт е, че знамето (паното?) увисна, а аз седях върху въжето. Мда, от прости сеирджии със сапунерка-фотоапарат се превърнахме и в участници, че дори и поддръжници. Натрупването на хора в шантави дрехи долу набираше сили. Тълпата сеирджии също нарастваше:

Mengee

Докато участниците дефилираха съсредоточено, Негово величество ни изненада в гръб:

Scaryy

Мда, Лордът се появи в бляскави одежди от не-знам-си-кой век. Компания му правеше някой, който съм сигурна, че познавам, но в този му вид не можах да разпозная:zombiee

Определено Ицо се представи уникално. Може би защото знам, че костюмът му е шит по поръчка, ми направи повече впечатление от онези с костюми под наем и от театъра. И почти до края мислех, че той е най-интересният долу, но когато се появиха петте „тела“ – две мускулести и 3 скелета, започнах да се колебая:

bots

Изтрепаха рибата с индианската стъпка ей!

Иначе в един момент ми стана леко гузно, че в тълпата виждам сума хора с прекрасни черни фотоапарати с големи обективи, а аз със мойта сапунерка съм от малцината, добрали се до високото. За миг се замислих, дали има блогъри или изобщо хора, които съм засичала в нета сред масата долу. Видях ето този тип от девиантарт. Сигурно е имало и други. :)

Надявам се на сайта на карнавала да се качат доста повече снимки. За по-пълна представа: http://www.carnavalburgas.com/

Един коментар към “Първият ден на Карнавала

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.