Uncategorized

Китайски пръчици for dummies

Очаквайки с нетърпение пира в китайски ресторант, който щяхме да си спретнем, изчетох статията how to eat with chopsticks. Уикихау радва, но общо взето не запомних много.

В ресторанта:

– Ориз със зарзават, месо с кашу, 2 бири и комплект пръчици.

Пръчиците ги получих след като ми дадоха нож и вилица, явно убедени в моята природна несръчност. Та ето и няколко малки съвета за начинаещи в държането на дървените оръжия:

1. Хванете ги откъм правилната страна (тази, дето няма надпис със йероглифи) (глупости говоря, точно там където са надписите ги хващате!)
2. Поставете си малка и изпълнима цел – парчето зеле например.
3. Използвайте всичката интуиция, която имате. Мисля, че в повечето време направлявах нещата в ръката ми посредством силата на мисълта си, а не с пръсти.
4. Оставете грахчетата за накрая. Затвърдете новото умение с парчетата месо и кашу-то. Бамбукът е твърд, морковите също, хващат се лесно, ама не са вкусни.
5. Оризът, след като се разпадне, се хваща по следния начин: събирате го на едно място, допирате пръчиците една в друга и ги използвате като лъжица. (Ако някой има по-добра идея, да каже).
6. Естествено, докато свикнете с тия работи, манджата вече е изстинала. Упражнявате се в ловене на грахчета.

Забавно беше, особено когато видях негъра в съседното помещение и той май се справяше по-добр от мен с дървениите. Но пък, когато брат ми ми сви комплекта вкъщи и изяде една купа ягоди със захар без никакъв проблем, се почувствах стара и уморена. Утре ставам на 18, все по-бавно се научавам на нови неща…

2 коментара към “Китайски пръчици for dummies

  1. Нямам добри идеи. Обаче хееееей, ставаш на 18! Нали знаеш – живичко, здравичко, с мечти! Останалото си идва само :)

  2. честито 18:) а за пръчиците изобщо не си ги слагай присърце – аз например съм на 19, откакто се помня рисувам (предполага се, че имам някаква вградена сръчност в пръстите), преди известно време похабих приблизително половин час в безднадеждно упорити опити да илапам една порцийка китайски плодове (дори не знам как се наричат само, че изглеждат супер странно) и на последното ми идеше да си завра клечките в носа! тъй че горе главата – и по-трагични от тебе има:):):)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.