Uncategorized

Нещица

Както обещах – шарен пост за шарени неща. Почвам го в 1 след полунощ. Понеделник е. Фонова музика: [Ai Otsuka – Planetarium]

За мойто малко елфче

Елфче

Не че е с дръпнати уши, не че говори елфически или е чела „Властелина“, но елфите са единственото, на което мога да яоприлича, когато я гледах как бяга през тревата с тая лека ефирна рокличка. Това е Зара, дете на мама-българка и баща-англичанин. Зара Харисън. Зара говори перфектно български и английски. Когато я снимах пееше някаква английско-българска песничка и подскачаше по платформата развявайки одеждите си. Когато ми се ядоса, ми се развика на английски. Не знам как живее с тия два езика в главата. Впрочем много добре знам. (Все пак съм дигала наздравица с чичо ми англичнанина и на неговото „Cheers!“ отвърнах с „Kampai!“) Когато седнахме да ядем, елфчо грабна ножа и задраска по ситнонарязаната салата. Хванах й ръчичката и взех ножа. Тя ме погледна с ей такива очи. Казах й,че няма нужда да драска по чинията. „Ако не внимаваш ще порежеш чинийката и ще я боли!“ – опитвах се да звуча убедително. Малкото същество ме погледна с ееееееей такива очи и не посегна повече към ножа. Прекрасна е!

За Hana Yori Dango

Джей дорама номер 3 – „Hana Yori Dango“. Докато предишните две общо взето бяха по равно – хем романтична, хем комедия, тук комедия в първите епизоди не усетих. Пос-коро бях потресена от тормоза, на който подлагат плебеиските деца в гъзарското училище. Подробна информация и картинки в чудната статия на Shadowdance.

Иначе в драмата отново видях познатата формула:

Лицето А е влюбено в лицето Бе, което пък е влюбено в лицето Це (А и Це обикновено са момчета, но уви, yaoi-мечтите ми не се сбъдват и Це не е влюбен в А)

За сметка на това Огури Шун беше връхтътъ с тая чаровна усмивка, а мацката Макино е най-готиния характер. МатсуДжун също се появи, вече не като домашен добитък – идиот, а като насилник – идиот, който едно скапано „Обичам тъ“ не може да каже без някаква граматична грешка.

На 21 приключих с първи сезон на „Hana yori dango“ и си казах, че е време за почивка от японски простотии. Но снощи (25ти) не издържах и подхванах „Hana Kimi“

За „Hana Kimi“

Когато едно момиче реши да накара своя идол да се завърне към високия скок, нищо не може да й се опре. Ашия си реже косата и се замъква във Хогуортсо-подобната гимназия „Osaka High“.  Хогуортс заради 3те дормиторита – едно с нормални хора, едно със каратисти и едно с артисти, като всичките са баси олигофрените. Лекарят-гей мажи, емото от дорма й, дето вижда духове – също (дали от него не е тръгнала цялата идея за емо-тата?), но най-култовото поне засега беше като обясниха на Ашия, че Огури Шун (опс, идола й бе) яде някакви халюциногенни гъби, от които става kissing monster. И целия дорм, всичко момчета, кимат и казват, че всичките ги е целувал. И, дааааааа, във 2 епизод, лицето Це целуна лицето А.

Огури Шун обаче с тая черна коса за нищо не става. Пълен пън. Добре, че Лицето А (ей тоя малоумник) е идиот за двама и замазва всичко.

И накрая – малко HR хумор

Търсейки какво ли не къде ли не на тема „Човешки ресурси“ и мениджмънт, попаднах и на това: http://www.public-republic.com/magazine/2006/12/95.php

Определено ми поохлади желанието, да се занимавам с организиране на каквото и да е.

4 коментара към “Нещица

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.