Аз гледам

Мъдростта на крокодилите

http://www.imdb.com/title/tt0120894/

Доживях и до това – Джъд Лоу да се представи за българин. И по-лошото – да се казва Steven Grlscz.

В „Мъдростта“ Джъд привидно е това, което е по принцип – онзи, който пуска очарователни усмивки и взима хубавата жена. Само че… не е така. Имаме един Джъд, който е гениален художник, който умее наполеоновското рисуване с лявата ръка и писане с дясна едновременно, и който на всичкото отгоре е одъртял вампир, нуждаещ се от кръвта на жена, която го обича. Пък коя обича той е друг въпрос. Джъд е мрачен, с тъмна коса, тих и затворен. Проблеми има, колкото щеш – преследван е от противен полицай (е, няма по-противно изражение от това на Тimothy Spall) и от банда зализани италианци, които искат жена му. И на всичкото отгоре, му остава съвсем малко живот…

Филмът е с няколко доста философски диалога. Но не толкова, че да ви втръсне. Има и свежи неща и Джъд понякога пуска малко чар в действие. Въпреки че уж става дума за вампири, не очаквайте див екшън и много кръв. Кръвта е малко, с изключение на края, който е доста крийпи. Филмът не е сниман по десетките интересни начини като Sleuth, но няма дразнещи моменти. И Джъд е безумно сладък, докато рисува.

И най-сладкия момент: Whatever my faults, malice isn’t one of them.

2 коментара към “Мъдростта на крокодилите

  1. Филмът наистина не е лош, но това, че го представят за българин с такова тъпо име, е голяма глупост. По едно време той даже обяснява, че у нас няма гласни букви в азбуката и затова името му се пише по този начин (а се произнася „Грилш“).

    Може би авторите са решили да си направят малко разнообразие – понеже другите вампири са все от Румъния, нека сега да има един и от България :-)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.