Uncategorized

Случка в автобус

Сутринта, докато пътувахме, по радиото чух следния хороскоп за деня „Близнаци, не се бойте, краят на света не е днес. И утре е ден.“ Хм, много смешно, няма що.

6 часа по-късно се мятам в претъпканото 12а. Да ме пита човек, защо се набутах там, а не си отидох на четворка… ама нейсе, вътре съм. Торбата в ръката ми тежи, имам мускулна треска, боли ме глава. Виждам празното място на последния ред, най в дясно. Имам кофти спомени от таи седалка, но заради болката в стъпалото на прсно настъпания ми крак, решавам да седна. Засилам се, блъскам се малко и сядам.

В мига, в който сядам, ушните ми окончания, добре прикрити под големите слушалки, съобщават на главния мозък, че нещо стана. Бавно осъзнавам, че музиката е спряла. Поглеждам в малката чанта, където ми е плеъра и виждам най-страшната гледка от 2 дена насам. Джобът е празен. Преди да почна да се паникьосвам, се вглеждам. С въздишка откривам, че червеното дву-гигабайтово нещо все пак е там, но на дъното. И в този миг откривам по-малкото зло. Липсва второто по важност в цялата система от кабели нещо: свръзката между слушалките с голям порт и плеъра с малък изход …

Това тънко 10 сантиметрово кабелче е най-полезния кабел, без който съм обречена да слушам караниците на бабите с контрольорката до края на пътуването. Оглеждам се глупаво. От шока не реагирам на звук. До мен седи анорексично емо. До нея/него – слънчасало в солариум флиртче*. Пф, баси компанията. Изведнъж установявам, че флиртчето ми маха упорито и ми сочи задника на една жена. За Бога??? Поглеждам и от гледката ми идва да прихна. Безценната свръзка виси от някакво странно дизайнерско решение върху панталона на жената. Някаква безумна катарама на това място е захванала нещото и то чака да го взема. Пресягам се, опитвам, но уви, нещото не ще да се измъкне. Жената се обръща и почва да ми крещи. Добре, че не чувам нищо. Флиртчето се заема със спасяването на моята свръзка и с помощта на ноктите си я измъква и ми я подава. Да й се ненадяваш! Благодаря й наистина сърдечно и кънектвам цялата система от кабели, кабелчета и устройства. О, Небеса, кабелът е невредим. От слушалките кънти Моби и „Sunday, bloody sunday“.

Наистина, и утре е ден за край на света. =)

*флиртче – (събирателно наименование на) човекоподобно същество, основно занимание – посещение на кафета и празнословене, основен поминък – ъплоудване на „секси“ снимки във сайта флирт4е.цом

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.