Uncategorized

Dark Harbor

Извинявам се за изчезването. Не е като да съм пътувала на някъде, или да съм нямала нет. Просто нямах вдъхновение. =)

Наскоро включих телевизора на TV1000 и отидох в кухнята. Изведнъж чух гласа на героя. И си казах „Това е Алън Рикман“. Кръгом. о.О Наистина е той. Филмът беше „Месмер“. Уви, успях да гледам само около 15 минути от него. Но фактът, че този глас мога да го различа веднага, ме наведе на мисълта, че трябва да гледам и други негови филми. Да живее youtube, където си харесах „Dark Harbor“. Голям зор, докато го открия. Съдейки по ревюто в imdb, необходима „приставка“ за гледането на филма е дъждовна вечер. Няма проблем. Без субтитри -> със слушалки. 84 минути.

84 минути и 3ма главни герои. Основното действие са 2 нощи и 2 дни на един самотен остров. Застаряващи съпрузи откриват мистериозно момче и го приютяват във вилата си. И от мига, в който момчето и съпругата остават сами, нещата поемат логичния завой. Логичен до финалните 3 минути, които преобръщат цялата история и те карат да седнеш да го гледаш пак. И на второто гледане се забелязват един куп нови детайли. И въпреки това историята е все така неясна и странна.

Актьорите… А.Р. е страхотен, въпреки че през повечето време е в размъкнат анцуг или халат. За героят му така и не се разбира много, освен че … е, няма пък да ви кажа. Младото момче не е Джаред Лето от „Реквиема“, но убийствено прилича. Насинен тип, който май че се познава и с жената, и с мъжа от преди, но наистина не става ясно. Жената е… ами руса и синеока. Вилата е нейна и отчайващо много й е писнало от мъжа й.

Всъщност филмът е „предполагащ към фантазиране“. Сниман е приятно, с красиви заигравки с мъглата. Символика не липсва и се вижда от пръв поглед.

Наистина е приятно да отделиш време, за да се насладиш на този филм. Дай Боже всекиму, да изглежда на 50 така както изглежда А.Р. =)

2 коментара към “Dark Harbor

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.